FÖRST OCH FRÄMST

Som tidigare nämnt använder vi oss av programvaran Wordpress vilket kortfattat innebär SEO-anpassning, responsiv design, hög prestanda, enkel åtkomst och framförallt hög säkerhet. 34 procent av webben är skapad med hjälp av Wordpress, allt från små bloggar till stora vältrafikerade företagshemsidor.

SEO
Till att börja med, vad innebär egentligen SEO-anpassning och varför är det så viktigt? Jo, SEO är ett akronym för Search Engine Optimization och är en strategi i syfte att nå längre upp på sökmotorer som Google, Ecosia, Bing och många fler. Genom att göra det tydligt för sökmotorerna att just din hemsida har svaret på frågan som skrevs in i “sökrutan” kommer deras inbyggda algoritmer att lägga den bland de första sökresultaten.

För det andra...

En andra anledning till att 34% av webben använder sig av Wordpressprogramvaran är p.g.a. enkel och användarvänlig hantering. Utan några programmeringskunskaper går det att lägga till och publicera nya texter, bilder och andra inlägg. I och med att Wordpress består av öppen källkod är vidden av utvecklade tillägg oändlig vilket gör det möjligt att använda Wordpress för såväl bloggande som e-handel som wikier och kunskapsbaser.

För det tredje...

Utöver allt som är nämnt ovan är Wordpress i sig gratis att använda och mycket enkelt att installera. De använder sig istället av “self-hosting” vilket innebär att användarna själva får ansvara för servrar där hemsidan ska ligga. Beroende på webbhotell kostar det mellan 99 och 199 kr i månaden där bland annat av e-postadresser ingår.